| 
 
| 
 
 
 | 
 
Meyveli Yaş Pasta (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32888 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2009 
10,313 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarif; Türkçe ve İngilizce altyazılıdır
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler video tarifleri bölümüne hoş geldiniz
 
bu gün birlikte "Meyveli Pasta" yapacağız
 
önce malzemelerimizi öğrenelim, sonra birlikte yapımına geçelim
 
1 adet pandispanya
 
krema için; 2,5 su bardağı süt
 
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
 
1,5 çorba kaşığı un
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı kakao
 
ve 1,5 çay bardağı toz şeker
 
pandispanyayı ıslatmak için; 1 su bardağı su
 
ve 1,5 çorba kaşığı marmelat
 
ara katlar için; 2 adet kivi, 1 adet muz
 
Üzeri ve kenarları için 1 su bardağı soğuk süt
 
1 paket toz krem şanti
 
1 küçük paket çikolata
 
ve 2 adet kivi
 
Bir bölüm önce hazırladığımız pandispanya yapımını özetlemek istiyorum
 
4 adet yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıktan sonra...
 
beyazın üzerine bir tutam tuz ilave edip...
 
katı bir hal alana kadar mikserde çırpıp bir kenara bırakıyoruz
 
diğer tarafta ayırdığımız 4 adet sarının üzerine...
 
1 su bardağı toz şeker ilave ediyoruz...
 
ve açık bir renk alana kadar mikserle çırpıyoruz
 
şekerli yumurta sarısının üzerine...
 
elemiş olduğumuz 3 bardak unu ve 1 bardak mısır nişastasını...
 
eritip soğuttuğumuz 100 gram tereyağını...
 
kabartma tozunu ve vanilyayı ekliyoruz...
 
kısa bir süre daha karıştırıyoruz
 
son olarak, kar haline getirdiğimiz beyazı ilave ediyoruz...
 
tahta kaşıkla alt üst ederek karıştırıyoruz
 
yağladığımız kelepçeli bir kalıba...
 
ya da 25 santimlik fırın kabına döküyoruz
 
175 derece önceden ısıttığımız fırında...
 
50 dakika ile 1 saat arasında pişiriyoruz.
 
Kremanın soğuması gerektiği için, önce krema yaparak işe başlıyoruz
 
2,5 su bardağı soğuk sütü tencereye aktarıyoruz
 
1,5 çorba kaşığı buğday nişastası...
 
1,5 çorba kaşığı un...
 
ve 1,5 çay bardağı toz şekeri...
 
soğuk süte ilave ediyoruz...
 
farkındaysanız ateşi yakmadık...
 
malzeme eriyene kadar karıştırıyoruz
 
daha sonra ateşi yakıyoruz
 
malzeme tamamen eridi, ateşe yerleştirdik...
 
katı bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz
 
krema koyulaşmaya başladı...
 
ateşten almadan önce 1 paket vanilyayı ekliyoruz...
 
iyice karıştırıyoruz ve ateşi kapatıyoruz.
 
Kremamız soğurken, krem şantiyi çırpıyoruz
 
1 su bardağı soğuk sütü...
 
çukur bir kaba aktarıyoruz
 
üzerine bir poşet toz krem şanti ekliyoruz
 
ve mikserde önce kısık ayarda...
 
sonra arttırarak katı bir köpük olana kadar çırpıyoruz
 
krem şanti oldu, artık kısa bir süre kenara bırakabiliriz
 
pandispanyayı 3 kata kesiyoruz
 
bunda dikkat etmemiz gereken...
 
uygun büyüklükteki bıçağı yere paralel olarak...
 
pandispanyaya saplamak...
 
ve yine yere parelel olarak yavaş yavaş...
 
döndürerek kesmeye devam etmek
 
ilk katı bu şekilde kestik
 
şimdi ikinci katı da aynı şekilde kesiyoruz
 
ikinci katı da kestik
 
kremamız soğuduktan sonra pastamızı tamamlayabiliriz
 
Bu arada meyvelerimizi doğrayalım
 
biz pastamızda kivi ve muz kullandık...
 
ama arzu ettiğiniz her türlü meyveyle bu pastayı hazırlayabilirsiniz
 
şimdi kivileri tavla zarı şeklinde doğruyoruz
 
muzları da tavla zarı biçiminde doğrayacağız
 
muzu doğradıktan sonra...
 
soğuttuğumuz kremayı yanımıza alabiliriz
 
az önce çıpptığımız krem şantiden...
 
bir kaç kaşık kremaya ekliyoruz
 
bu benim bulduğum bir yöntem
 
kremaya hem parlaklık hem de kayganlık veriyor
 
karıştırarak devam ediyoruz
 
hazırladığımız kremanın yarısını başka bir kaba aktarıyoruz
 
üzerine az önce kazırladığımız kiviyi ekliyoruz
 
ve karıştırıyoruz
 
kivili katımız hazır...
 
şimdi ayırdığımız diğer yarısına da 1 çorba kaşığı...
 
kakao ekliyoruz...
 
ve karıştırıyoruz
 
kakao homojen olarak karıştı...
 
bu karışıma da doğradığımız muzu ilave ediyoruz...
 
ve karıştırıyoruz
 
3 karışımımız da hazır...
 
krem şanti...
 
kakaolu muzlu krema...
 
kivili sade krama
 
artık pastayı kat kat yerleştirebiliriz
 
pandispanyayı ıslatmak için ıslatma şurubumuzu hazırlıyoruz
 
marmelatı suya ekliyoruz...
 
şeker de olabilir, elimizde ne varsa...
 
doğrudan meyve suyu da olabilir
 
bizim için önemli olan 1 su bardağı ölçüsünde olması
 
3 kat pandispanyamızı az önce kestik...
 
şimdi ıslatma şurubuyla her katı üçte bir...
 
bardak ıslatma şurubunu gezdiriyoruz
 
üzeri beyaz olacağına göre önce...
 
beyaz kremayı yerleştiriyoruz
 
ortaya bıraktığımız kremayı..
 
biraz ıslattığımız geniş bir bıçakla yayıyoruz...
 
fazla kenarlara getirmiyoruz...
 
üzerindeki katlar baskı yapacak taşmasını istemiyoruz
 
şimdi ikinci katımızı yerleştirelim...
 
kestiğimiz üst kat sert olduğu için onu ortada kullanıyoruz
 
aynı şekilde ıslatıyoruz
 
şimdi de kakaolu kremayı bırakıyoruz
 
yine ortaya
 
şimdi üçüncü ve son katı yerleştirebiliriz
 
yine aynı şekilde ıslatıyoruz
 
bu şekilde ıslattık...
 
şöyle bir şakülüne getirelim...
 
ve üst ve kenarlarını kaplamak için...
 
krem şantiyi bırakalım
 
bu şekilde krem şanti ile kapladıktan sonra...
 
sıra süslemeye geldi
 
süslemek için 2 tane kivi ayırmıştık...
 
incecik dilimliyoruz
 
dilimlediğimiz kivileri pastanın kenarlarına yapıştırıyoruz
 
şimdi son işlem olarak da...
 
küçük bir çikolatayı rendenin iri tarafıyla...
 
homojen düşmesi için biraz yukarıdan rendeleyelim
 
meyveli pastayı biz bu gün bu şekilde tasarladık...
 
en basit malzemeler kullanarak...
 
en güzel şekilde yapmaya çalıştık
 
pasta süslemenin sınırı, hayal gücünüzle sınırlıdır
 
bu pastayı buzdolabına koyacağız...
 
bana göre bir gece beklemesi daha iyi netice veriyor...
 
ama aceleniz varsa 2 saat sonra da ikram edebilirsiniz
 
şimdiden Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Meyveli Yaş Pasta için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Meyveli Yaş Pasta (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |