MALZEMELER
 
8-10 edet  çilek veya vişne 
 
1 paket kabartma tozu 
 
200 gram margarin 
 
10 yumurta 
 
1 kg un 
 
1 kivi 
 
1 muz 
 
Şurup için :
 
1 su bardağı kayısı marmelatı
 
4 bardak su 
 
1 limonun suyu 
 
1 kg şeker 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Şurup hazırlamak için suyla şekeri kaynatın. Taşmasına yakın içine limon suyunu sıkın. Ocaktan alıp, soğutun. Un, kabartma tozu, margarin ve yumurtaları yoğurup, yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Üzerine nemli bir bez örtüp, yirmibeş dakika kadar dinlendirin. Hamuru yağlanmış küçük kalıplara boşaltın. Orta hararetteki fırına koyup, kabarana değin pişirin. Hazırladığınız şerbetin içine atın. On - Onbeş saniye sonra delikli kepçeyle çıkartın. Şuruptan çıkarttığınz tatlıların kenarına doğranmış karışık meyvelerden dizin. Kayısı marmelatıyla servis yapın.
  
 |