| 
 
 
 | 
Meyveli Su Muhallebisi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170037 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2023 
310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
1 adet muz
 
5 - 6 adet çilek
 
1 adet kivi
 
0,5 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem
 
1 çay bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1,5 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı su
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 
1 yemek kaşığı su
 
1 yemek kaşığı gül suyu
 
 
4 adet kaseyi su ile çalkalayın. Muz, çilek ve kiviyi küp şeklinde doğrayın ve bademlerle birlikte kaselere paylaştırın.
 
Nişasta ve toz şekeri bir kaseye alıp kaşık ile karıştırın. Süt ve suyu tencereye alın. Üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve kaselerdeki meyvelerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2 saat bekletin.
 
Pudra şekerini bir kaseye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı gül sununu ilave edin. Kaşık ile şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bir bıçak yardımı ile kaselerin kenarlarından hava aldırarak su muhallebilerini servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine gül aromalı şurubu dökün ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Meyveli Su Muhallebisi | 
  | 
karnak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2019 
Mesajlar: 22 Şehir: Kahire | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143779 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2019 
892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Su Muhallebisi için:
 
1 çay bardağı buğday nişastası
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
2 su bardağı süt
 
300 mililitre su bardağı su
 
1-2 tatlı kaşığı gül suyu
 
Kup için:
 
1 kase orman meyvesi
 
1-2 yemek kaşığı kırık badem
 
Krem şanti
 
Çilek taneleri
 
1 su bardağı süt
 
Üzeri için:
 
Yarım çay bardağı pudra şekeri
 
1-2 yemek kaşığı gül suyu
 
 
Bir sos tenceresine, buğday nişastası, su, süt ve pudra şekerini aktarın. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladığında gül suyunu da ilave edip 3 dakika daha pişirmeye devam edin. Servis için cam kup bardaklarına, yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırın.
 
Orman meyvelerini blender'da çekerek suyu ile birlikte hazırlayın. Paketteki tarife uygun olarak, bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz krem şanti ekleyerek mikser ile önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın. Soğumakta olan muhallebinin üzerine meyve ve krem şanti karışımını ekleyin. Üstüne badem kırıklarını serpiştirin ve soğuması için buzdolabında 2-3 saat bekletin.
 
Kupların kenarından muhallebinin etrafına gül suyu gezdirip üstlerine pudra şekeri eleyerek soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |