Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alman Yemekleri > MEYVELİ SAKSONYA TARTI (1 adet - 92,783 defa bakıldı)

MEYVELİ SAKSONYA TARTI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


MEYVELİ SAKSONYA TARTI

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12161
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2007
2,984 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme .
Hamuru için:
300 gram kadar un,
120 gram tereyağı margarin yağı da olabilir,
50 gram toz şekeri,
6 çorba kaşığı süt,
2 yumurta,
1 paket baking powder,
kalıbı bulayacak kadar margarin yağı,
1 tutam tuz.
Kreması ve meyveleri için:
600 gram şeftali, yahut kiraz veya erik (her üçünün karışımı da olabilir),
75 gram toz şekeri,
30 gram un,
1 bardak süt,
2 yumurta,
1 tutam vanilya tozu,
1 tutam tarçın.

Yapımı: Unu elekten geçirerek yoğurma mermerine dökmeli. Ortasını çukurlaştır. malı. Parçalara doğranmış ve yumuşatılmış tereyağını, toz şekerini, yumurtaları, baking _ povvder'ı ve sütü koyup yoğurmalı.
hamur, kıvamını bulunca bunu yuvarlayıp bir yağ kâğıdına sarmalı ve buzdolabına kaldırıp dinlendirmeli. Beri yanda sütü vanilyayla kaynatmalı ve bir kenarda ılımaya bırakmalı. İki yumurtanın sarısını toz şekeriyle çırpıp iyice köpürtmeli. Şekerli yumurta sarısı iyice kabarıp rengi açılınca çırpmaya ara vermeden unu azar azar katıp bu karışıma yedirmeli. Çırpmaya devam ederken önce bir tutam tarçını ser-piştirmeli, sonra da ılık sütü sicim gibi ince akıtarak karışıma yedirmeli. Bu kremalı kâseyi içinde kaynar su bulunan ateşteki bir kabın içine oturtmalı ve kremayı karıştırarak kaynayacak kadar ısınıncaya kadar benmaride pişirmeli. Kâseyi kaynar sudan çıkarıp kremayı bir kenarda soğumaya bırakmalı. Buz dolabında dinlendirilmiş olan hamuru yoğurma mermerinin üstüne koyup tart ka. Iıbının dibiyle kenarlarını örtecek kadar açmalı ve bu yufkayla yağa ve una bulanmış kalıbın içini kaplamalı. Meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarmalı ve bunları küçük parçalara doğramalı.
Kalıptaki yufkanın üstüne küçük parçalara doğranmış meyveleri yaymalı. Bunların üstüne kalan toz şekeriyle tarçını serpiştirmeli.
İki yumurtanın akını çırparak kar köpüğü durumuna getirmeli. Bu köpükten kaşık kaşık alarak yavaş yavaş karıştırılmakta olan soğumuş kremaya azar azar katıp yedirmeli ve hemen arkasından bu köpüklü kremayı meyvelerin üstüne dökmeli. Bir spatulayla düzledikten sonra kalan yufka parçacıklarını bu kremanın üstüne sağa. sola yerleştirmeli.
Kalıbı 175 dereceye göre kızdırılmış fırına sürmeli ve tartı burada 40 . 45 dakika kadar pişirmeli.
Tart pişince kalıbı fırından çıkarıp bir kenarda birkaç dakika dinlendirmen. Sonra keskin ve ince yüzlü bir bıçakla kenarlarda yapışıklık olup olmadığını kontrol etmeli. Yapışıklık varsa bıçağın yüzüyle ayırmalı. Kabı bir ızgaraya başaşağı et. meli. Izgarayı da bir servis tabağına bas. aşağı ederek tartı bu tabağa aktarmalı. Tart soğuyunca dilimleyip servis yapmalı.


Fotoğraf "gözlük" tarafından gönderildi. 14.06.2017






MEYVELİ SAKSONYA TARTI Tarifleri Alman Yemekleri



(1 adet MEYVELİ SAKSONYA TARTI 92,783 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort