www.beypilic.com.tr
 
 
Beypiliç Bütün Pekin Ördeği 1 Adet
 
Rendelenmiş Portakal Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı
 
Taze Soğan 3 Dal
 
Şeftali 1 Adet
 
Ananas 1 Dilim
 
Sosu İçin: 
 
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
 
Rendelenmiş Portakal Kabuğu 1 Tatlı Kaşığı
 
Portakal Suyu 1 Çay Bardağı
 
Balzamik Sirke 1 Tatlı Kaşığı
 
Soya Sosu 1 Tatlı Kaşığı
 
Kuru Hardal 1 Tatlı Kaşığı
 
Bal 1 Tatlı Kaşığı
 
Ayrıca: 
 
Şeftali 2 Adet
 
Ananas 2 Dilim
 
Maydanoz 3 Dal
 
 
Beypiliç Pekin Ördeğin boyun kısmını keskin bir bıçak yardımı ile kesin. Ördeğin içindeki boşluğa kestiğiniz boynu, 3 dal taze soğanı, rendelenmiş portakal kabuğunu, dilimlenmiş şeftali ile iri doğradığınız ananasları yerleştirin.
 
Ördeğin her tarafını yağlı kağıtla sarın. Izgara telin üzerine alın. Izgara telinin altına içi su dolu fırın tepsisi yerleştirin. 190 dereceye ayarlı fırında, 2 saat boyunca pişirin.
 
Bu arada sosunu hazırlayın. Bunun için tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Sosunuz hazırdır.
 
Pekin Ördeğini fırından alın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Etrafına da dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Fırında pişen ördeği parçalara ayırın. Hazırladığınız sosu ördeğin her tarafına sürün. 20 dakika daha fırında pişirin. Fırından alın, meyveler ve doğranmış maydanozla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 |