| 
 | 
| Meyveli Kek | 
|  | durgun Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.04.2019
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kocaeli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc142245 Gönderme Tarihi: 25.Nis.2019
 631 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 adet yumurta
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı erimiş tereyağı
 1 su bardağı şeker
 1,5-2 su bardağı un
 2 çay kaşığı kabartma tozu
 1 çay kaşığı tuz
 1 paket şekerli vanilin
 1 su bardağı kurutulmuş karışık meyve parçaları
 
 Yumurta süt, toz şeker ve tereyağını derin ve geniş bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilin ilave edilerek karıştırılmaya devam edin. Hamuru, kek kalıbına boşaltın.
 Üzerine biraz meyve parçası koyarak süsleyin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Meyveli Kek | 
|  | volkan iplikçi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.05.2020
 Mesajlar: 21
 Şehir: Aydın
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150851 Gönderme Tarihi: 29.May.2020
 457 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı un
 1/2 su bardağı şeker
 1/2 su bardağı sıvı yağ
 3 yumurta
 1 paket kabartma tozu
 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
 1 su bardağı ceviz
 1/2 su bardağı yaban mersini
 1/2 portakal suyu ve rendelenmiş kabuğu
 Bir tutam tuz
 
 Yumurtaları şeker ile beraber mikser yardımıyla çırpın. İçine yağı az az ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Unu, vanilyayı, tuzu ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyin ve spatula ile iyice karıştırın. Portakal suyu ve rendelenmiş kabuğunu ve dörde böldüğünüz yaban mersinlerini kattıktan sonra hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Kalan cevizleri kekin üst kısmına yerleştirin. Cevizleri, spatula ile yarısı kekin içinde yarısı dışında olacak şekilde yerleştirin. Fırını önceden 160 dereceye ısıtın ve 25 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Meyveli Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168611 Gönderme Tarihi: 18.Kas.2022
 304 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 1,5 su bardağı toz şeker
 4 yumurta
 0,5 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 125 g yumuşak margarin veya tereyağı
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Portakal
 1 paket Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
 2 paket Dr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
 1,5 çay bardağı fındık kırığı
 Üzeri için:
 1 poşet Dr. Oetker Beyaz Çikolatalı Sos
 1,5 su bardağı süt
 1 - 2 yemek kaşığı fındık kırığı
 Kalıp:
 Dr. Oetker Profi Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayın ve ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Yumurta ve toz şekeri bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, margarin veya tereyağı, şekerli vanilin, portakal aroması ve sade kek karışımını ekleyip önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika daha çırpın. Meyve parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Fındıkları ekleyip karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 45 - 60 dakika
 Keki fırından alın. 10 dakika sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
 Beyaz çikolatalı sosu süt ile tarifine göre pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.
 Sosu kekin üzerine dökün ve fındık kırığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Meyveli Kek | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc165784 Gönderme Tarihi: 30.Haz.2022
 236 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Meyve için:
 1 adet büyük şeftali
 1 nektarin
 5 adet kırmızı erik
 Yarım çay bardağı şeker
 1 yemek kaşığı nişasta
 Kek için:
 2 adet yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 buçuk su bardağı süt
 1 su bardağı şeker
 2,5 su bardağı un
 1 limon rendesi
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Kek kısmı için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım. Kalan malzemeyi ekleyip homojen bir hamur elde edelim. Meyveleri küçük doğrayıp şeker ve nişasta ile suyunu çekene kadar pişirelim. Meyveleri kek hamurunun üzerine yayalım. 180 derecede pişirelim.
 
 
  
 
 | 
| Meyveli Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180877 Gönderme Tarihi: 19.Arl.2024
 173 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvı yağ
 1 paket hamur kabartma tozu
 1 paket vanilya
 Yaklaşık 2,5 su bardağı un
 1 su bardağına yakın meyve kurusu
 
 Meyveli kek tarifi için öncelikle toz şeker ve yumurta iyice yüksek devirde çırpalım.
 Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
 Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim.
 Malzemeleri güzelce çırpalım.
 Son olarak kuru meyveleri ekleyerek spatula veya kaşıkla karıştıralım.
 Hazırladığımız hamuru yağlanmış kalıba dökelim.
 160 derecede ısıtılmış fansız fırında pişirelim.
 45-50 dk. sonra kürdan testi ile piştiği kontrol edip fırından alalım.
 Üzerini temiz bir bezle örterek soğuyana kadar beklettikten sonra kolaylıkla ters çevirebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Meyveli Kek | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182066 Gönderme Tarihi: 09.Mar.2025
 96 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 çay bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 1 su bardağı doğranmış meyve (muz, çilek, elma, vişne, portakal vs.)
 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
 Yarım su bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
 
 Fırını 180°C'ye ayarlayın ve kek kalıbını yağlayın.
 Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikserle 4-5 dakika çırpın (şeker eriyip karışım krema gibi olana kadar).
 Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
 Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
 Doğranmış meyveleri ve isteğe bağlı tarçını, cevizi ekleyip hafifçe karıştırın.
 Karışımı kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
 Kürdan testi yaparak kekin piştiğini kontrol edin. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz hazır!
 Kek soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
 Not: Meyvelerin dibe çökmemesi için hafif unlayarak kek harcına ekleyebilirsiniz. Daha yoğun bir aroma için portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |