|
Meyveli İrmik Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158793
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2021
243 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrmikli Muhallebi İçin:
1 litre Pınar Geleneksel Tatlılarınıza Özel Süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
2-3 adet küp doğranmış şeftali
1 adet küp doğranmış muz
8-10 adet frambuaz
10-15 adet yaban mersini
1.5 su bardağı+3 yemek kaşığı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
İrmikli muhallebi için vanilya hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın. Ocağa oturtup kaynaya kadar orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Geniş bir cam kabı hafifçe ıslatın. Muhallebiyi içine döküp üzerini düzeltin. Diğer taraftan meyveli kat için derin bir tencerede 1.5 su bardağı su ve şekeri kaynatın. Şeftali ve muzu küp doğrayıp diğer meyvelerle beraber şekerli suya ekleyin. 2 dakika bekledikten sonra vanilya ekleyin. Bir kase içinde 3 yemek kaşığı su ile nişastayı açın. En son nişastayı tencereye ekleyip kıvam alana kadar pişirin. İrmikli muhallebinin üzerine meyveli karışımı dökün. İyice soğuttuktan sonra dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.
|
|