Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bruschetta Tarifleri > Meyveli Galata Tatlısı (1 adet - 66,406 defa bakıldı)

Meyveli Galata Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Biscotti Tarifleri
Bruschetta Tarifleri
Carpaccio Tarifleri
Crostini Tarifleri
Fettucini Tarifleri
Focaccia Tarifleri
Frittata Tarifleri
Gnocchi Tarifleri
Granita Tarifleri
Linguine Tarifleri
Panna Cotta Tarifleri
Papardelle Tarifleri
Penne Tarifleri
Polenta Tarifleri
Ravioli Tarifleri
Risotto Tarifleri
Tagliatelle Tarifleri
Tortellini Tarifleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Meyveli Galata Tatlısı

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60697
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2011
1,917 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr + 1 tatlı kaşığı margarin
180 gr (3/4 su bardağı) + 1 çorba kaşığı şeker
1 yumurtanın sarısı
240 gr (1+1/4 su bardağı) ince irmik yada pirinç unu
2 çorba kaşığı krema
Harcı:
250 gr (1 su bardağı) şeker
180 gr (1 su bardağı) çekilmiş badem
2 yumurta (hafif çırpılmış)
1 kahve kaşığı badem esansı
125 gr (1/2 su bardağı) krema
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
60 gr (1/3 su bardağı) kuru üzüm
60 gr (1/3 su bardağı) badem (kıyılmış)

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.
20 cm çapında bir kek kalıbını bir tatlı kaşığı margarinle yağlayıp bir kenara bırakınız.
Hamuru hazırlamak için, geri kalan 300 gr margarin ve 180 gr (3/4 su bardağı) şekeri geniş ve derin bir kapta, tahta bir kaşıkla ince ve pürtüksüz bir kıvama gelene kadar çırpınız.
Kaba yumurta sarısını katınız. Unu ve pirinç ununu (yada irmiği) ekleyip, kremayı katınız. Karışımı pürtüksüz ve açılabilecek kıvama gelene kadar yoğurunuz. Hamuru top yapıp mumlu kâğıda sararak, buzdolabında 30 dakika bekletiniz.
Bu arada harcı hazırlamak için orta boy derin bir kaba şeker ve çekilmiş bademleri koyunuz. Ortasını çukur yapıp, yumurtaları, badem esansını, kremayı ve limon kabuğu rendesini ekleyiniz. Ellerinizle bu bademli karışımı sıvı hale getirene kadar karıştırıp, pürtüksüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Kuru üzüm ve bademleri ekleyerek bir kenara bırakınız.
Hamuru buzdolabından alıp ikiye bölünüz. Unlanmış hamur tahtasının üstünde unlanmış merdane ile 25 cm çapında, 0,5-1 cm inceliğinde açınız. Hamuru merdanenin üstüne alarak, yağladığınız kek kabının üstüne yayınız. Kabın dışına sarkan kısımlarını bıçakla düzeltiniz.
Hazırladığınız harcı kaşıkla kalıptaki hamurun her tarafına iyice yayıp, bir kenara bırakınız.
Geri kalan hamuru da aynı incelikte ve 20 cm çapında açıp merdanenin üstüne alarak kalıptaki harcın üstüne örtünüz. Bıçakla fazlalıkları düzeltip, dışta kalan hamuru parmaklarınızla hafif hafif bastırarak kenarlarını kapatınız. Hamurun üstünü çatalla hafifçe delerek, kalan bir çorba kaşığı şekeri serpiniz.
Kek kabını fırında 40-45 dakika, kek kızarıp ele sert gelene kadar pişiriniz.
Keki fırından alıp iyice soğuttuktan sonra, kalıptan çıkararak servis ediniz.






Meyveli Galata Tatlısı Tarifleri Bruschetta Tarifleri



(1 adet Meyveli Galata Tatlısı 66,406 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort