https://www.posta.com.tr
 
 
6 su bardağı süt
 
2,5 su bardağı pirinç
 
8 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
 
Üzerine:
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı reçel
 
 
Süt ve pirinci karıştırarak, pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Vanilya, limon kabuğu rendesi ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Yağlanmış fırın kabınıza karışımınızı boşaltın.
 
Üzerine, çırpılmış yumurta ve tereyağını dökün. 160 derecede, üzeri kızarana kadar fırınlayın. Dilimleyerek ve üzerine reçel dökerek servis yapın.
 
 
 
  
 |