2 paket yulaflı bisküvi
1 tatlı kaşığı tereyağı
Dondurmalı krema dolgusu için:
250 gram labne peyniri
500 gram sütlü, kesme dondurma
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adetorta boy rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
4 dilim karpuz
1 su bardağı kiraz (çekirdekleri ayıklanmış)
Yulaflı bisküvileri küçük parçalar halinde kırın, arzuya göre mutfak robotunda öğütün. Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile hamur haline gelene kadar karıştırın.
Krema karışımını hazırlamak için sütlü kesme dondurmayı kısa bir süre oda ısısında bekletin.
Pudra şekeri ve suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini derin bir kapta çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Oda ısısında bekleyen dondurma, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.
Şeffaf servis kasesi ya da bardaklarını yarısına gelene kadar kremayla doldurun. Üzerlerini yulaflı bisküvi karışımıyla kaplayın. Yeniden bir kat krema döküp bu çok katlı lezzeti şimdilik tamamlayın.
Hazırladığınız tatlıları soğuması ve kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
Servisi için dilimlenmiş karpuzların çekirdeklerini çıkartın. Küçük parçalar halinde kesin. Çekirdekleri alınmış kirazlarla harmanlayın.
Dolaptan çıkan soğuk tatlıların üzerine ekleyip bekletmeden servis edin.
|