| 
 
| 
 
 
 | 
 
Meyveli Çakıldaklı Pilav | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc122526 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2017 
1,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı badem
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
1 çay bardağı fıstık
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı safran
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
5 adet kuru kayısı
 
 
Bademleri suya koyun ve 1 saat bekletin. Kabuklarını soyun. Safranı 1 tatlı kaşığı sirkenin içinde rengi çıkana kadar bekletin. Pilav tencerenizde, küp doğranmış soğanları tereyağında kavurun ve yıkanmış, suda bekletilmiş pirincinizi ekleyip kavurun. 4 su bardağı su ve tuzu koyun, kaynayınca altını kısın ve delik delik olana kadar kısık ateşte pişirin.
 
Soyulmuş bademleri ve dolmalık fıstıkları tereyağında kavurun.
 
Kuru üzümü ve doğranmış kuru kayısıyı ekleyin. 1-2 dakika birlikte soteleyin. Kavrulan yemişleri ve baharatları pilava koyup demlendirin. Üzerine portakal kabuğu rendeleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Meyveli Çakıldaklı Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |