| 
 
| 
 
 
 | 
 
Meyveli Billuriye | 
 
  | 
mutfak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52557 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2010 
2,230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
6 adet yumurtanın sarısı
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 su bardağı süt
 
1 tutam tuz
 
Süslemek için:
 
Yarım paket krem şanti
 
arzu edilen meyveler.
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1/4 limon
 
 
Derin bir kapta önce 1 su bardağı ılık süte, 2 kaşık şekeri ve mayayı karıştıralım. Sonra yumurta sarılarını ilave edip, çırpma teli ile karıştıralım. 2 su bardağı unu, 1 tutam tuzu ve eriyip soğumuş margarini ekleyip, tekrar iyice karıştıralım. Orta büyüklükte tek ya da küçük kek kalıplarını margarinle yağlayıp şeker serpiştirelim. Hamuru kalıba boşaltalım. Kalıbı oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletip hamurun kabarıp mayalanmasını sağlayalım. Hamur kabardığında önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirelim. Altı üstü kızardığında fırından alarak kaynar haldeki şurubu üzerine boşaltalım.
 
Şerbet için 2 su bardağı şeker, su ve 1/4 limon dilimini kaynatalım. Şurubunu emdikten sonra kalıbı ters çevirip tatlıyı çıkaralım. 1 çay bardağı sü'ü krem şanti ile çırparak ko-yulaştıralım. Ters çevirdiğimiz tatlının üzerini krem şanti ve meyvelerle süsleyelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Meyveli Billuriye Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |