| 
 
| 
 
 
 | 
 
meyveli armut | 
 
  | 
sinan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.01.2007 
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11322 
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007 
2,914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
Mutfak   
 
Zorluk  2 
 
Süre  50 dk. 
 
Kaç Kişilik  3 
 
Yöntem   
 
3 Adet armut 
 
Yarım su bardağından biraz az şeker 
 
1 Adet limon 
 
1 Çay kaşığı vanilya 
 
3 Su bardağı su 
 
1 Adet kivi 
 
1 Adet küçük elma 
 
Yarım adet muz 
 
Yarım adet limon 
 
2 Adet mürdüm eriği 
 
8-10 Adet siyah üzüm 
 
Yarım su bardağı ahududu  
 
 
Su bardağı su dolu tencerenin içine tozşekeri ve 1 adet limonun suyunu katın. 
 
Ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. 
 
Daha sonra kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın. 
 
Armutların kabuğunu soyun ve kaynamaya başlayan şerbetin içine yerleştirin. 
 
Üzerine toz vanilyayı ekleyin. 
 
Kapağını kapatıp, armutar yumuşayana dek pişirin. 
 
Daha sonra soğumaya bırakın. 
 
Diğer tarafta muzun, kivinin ve elmanın kabuğunu soyun. 
 
Bu meyveleri ve erikleri bir kabın içine küçük küçük doğrayın. 
 
Üzerine kararmamaları için yarım limon suyunu gezdirin. 
 
Bu karışıma üzümleri de ekleyin. 
 
Armutları tencereden alıp, her birinin üzerinden bir şapka kesin. 
 
Armudun içini sebze oyacağı ile oyun ve içlerini çıkarın. 
 
İçlerini çıkarırken parçalamamaya dikkat edin. 
 
Tenceredeki şerbetin üzerine ahududuları koyun ve kısık ateşte kıvamlı bir hal alana kadar pişirin. 
 
Oyduğunuz armutların içini meyve karışımı ile doldurun. 
 
Üzerine şapkasını kapatın. 
 
Yanında ahududu ile servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
meyveli armut Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |