|
|
Meyaneli Gemici Çorbası |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc69372
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2011
2,871 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet balık çinekop levrek yada kaya balığı
2 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı un
1 tutam maydonoz
1 adet havuç
yeteri kadar su tuz sıvıyağ
Bir balığı alıp temizliyoruz. Bir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz. Üzerine defne yaprağını, maydanoz saplarını, iri doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Ocağımızın altına yakıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpüğü alıyoruz. Balık pişene kadar kaynatıyoruz. Balık piştikten sonra kevgir yardımıyla tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra balığımızın etlerine küçük parçalar şeklinde ayıklıyoruz. Bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Üzerine un koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz. Meyanemizin açılması için 1 bardak soğuk su döküyoruz. Hemen, balık suyunu tenceremizin İçine tel süzgeçle süzüyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca balıkları ilave ediyoruz. Tuzunu ve suyunu kontrol ediyoruz. Çorbamız pişince içine ince doğranmış maydanozu koyup servis yapıyoruz.
|
|
Meyaneli Gemici Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|