| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mevsim Ahtapotu | 
 
  | 
YAP-BOZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2008 
Mesajlar: 167 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30511 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2019 
2,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 adet 1.5-2 kg ahtapot
 
1 su bardağı beyaz şarap
 
1 su bardağı su
 
1 adet defne yaprağı
 
1 adet soğan
 
3 çay kaşığı karabiber
 
100 gr iyotlu sofra tuzu
 
Kırmızı lahana marinasyonu:
 
1 adet orta boy kırmızı lahana
 
30 gr şeker
 
10 gr tuz
 
 
Ahtapotun kafasını ayırın, ardından sofra tuzu ile 30 dakika sert bir şekilde ovun. Ovma işleminin ardından akan suyun altında iyice yıkayın. Bütün malzemelerle birlikte fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin. Ardından kırmızı lahana marinasyonu için pişen ahtapotun derisini soyun, vantuzları çıkarmamaya özen gösterin. Kırmızı lahanayı katı meyve sıkacağında sıkın ve çıkan suyun içine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Ahtapotu içine yerleştirip 4-5 saat bekletin ve mor rengini almasını sağlayın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mevsim Ahtapotu Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |