| 
 
| 
 
 
 | 
 
MESİR MACUNUN BAHARATLARI | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35822 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009 
2,237 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Mesir macunu 41 değişik baharattan oluşmaktadır. Bu baharatlardan bazılarına örnek verelim;
 
ANASON: İştah açıcı ve karminatif olarak kullanılır. Karminatif etki barsaklardaki fermantasyona engel olmasından ileri gelir.
 
HİNDİSTANCEVİZİ ve BEŞBASE: Kaynatılmış suyu mide ağrılarına iyi gelir. Etkisi bileşimdeki uçucu yağlardan ileri gelir.
 
ÇİVİT: Halk arasında kabakulak ve pnömonide iyi gelir. Bebeklerin ağız mukozasındaki ağrılı yaraların tedavisinde kullanılır.
 
ÇÖPÇİNİ: Kökünün kaynatılmış suyu ekzemede kullanılır. Bileşimindeki tanenden dolayı astrenjan etkisi vardır.
 
ÇÖREK OTU: Gaz söktürücü olarak kullanılır.
 
DARFÜLFÜL: Bedeni ısıtıcı ve öksürük kesici olarak kullanılır.
 
HARDAL TOHUMU: İştah açıcı ve mideyi yatıştırıcı olarak toz halinde kullanılır. Cilt hastalıklarında iltihabı ve ağrı giderici etkisi vardır.
 
HAVLİCAN: Öksürük kesici ve ağız kokusu giderici olarak kullanılır. Sindirimi kolaylaştırır, gazı dağıtır, balgamı giderir.
 
HİYARŞENBE: Mushil olarak kullanılmaktadır. Bileşiminde antrekion türevi vardır.
 
KAKULE: Lezzet verici , gaz söktürücü, iştah açıcı olarak kullanılır.
 
KARABİBER: Öksürük kesici, uyarıcı ve baharat olarak kullanılmaktadır.
 
KARANFİL: Ağız kokusu giderici, diş çürüklerinde ve ağrılarında kullanılır. Bileşimindeki karanfil esansı antiseptik ve ağrı gidericidir.
 
KEBABE: İdrar ve solunum yolları antiseptiği olarak kullanılır.
 
KİMYON: Baharat, gaz söktürücü, iştah açıcı ve terletici olarak kullanılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MESİR MACUNUN BAHARATLARI Tarifleri Şifalı Bitkiler
 | 
 
 
 
 |