| 
 
 
 | 
Mereng Hamurunun Pişirilmesinde Dikkat Edilecek Noktalar | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97729 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2014 
1,729 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mereng hamurunun en önemli noktası pişirilmesidir.
 
Fırının ısısı önceden çok düşük ısıda (75°C'de) ayarlanır.
 
Pişirme esnasında fırın yanmamalıdır. Eğer pişirme esnasında fırın yakılırsa merengler kaynayarak bozulurlar.
 
Merengler fırına sürüldükten sonra fırının kapağı açık bırakılır ve merengler kuruyuncaya kadar fırında bekletilir.
 
Merengin kuruduğunu anlamak için tepsideki merengin birine elle dokunulduğunda yerinden oynuyorsa olmuş demektir. Çünki kurumamış mereng tepsiye yapışık kalır.
 
Küçük boyutlarda hazırlanmış merengler ortalama 1 saat civarında kururlar, büyük boyutlardaki merengler ise 1.5 saatten daha fazla sürede kururlar.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |