| 
 
 
 | 
Mercimekli ve Salamlı Makarna | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123898 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2017 
1,115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 g kereviz
 
350 g makarna
 
200 g haşlanmış yeşil mercimek
 
120 g pırasa
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAM
 
2 dal taze biberiye 
 
Tuz
 
Çekilmiş tane karabiber
 
 
Doğradığınız kerevizi kaynayan tuzlu suda 6 dakika haşlayın.
 
Pırasayı doğrayın AYTAÇ ŞİPŞAK PİLİÇ SALAMı küp kesip tavada 2 çorba kaşığı tereyağı ile soteledikten sonra içine doğradığınız pırasayı ekleyin.
 
Mercimeği haşladıktan sonra süzüp sotelediğiniz sebzelerin içine ilave edin.
 
Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın.
 
Haşladığınız makarnayı süzdükten sonra hazırladığınız pırasalı sosla tavada birkaç dakika soteleyin. Biberiyeyle tatlandırıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |