1 demet pazı 
 
1 su bardağı mercimek 
 
1 demet maydanoz 
 
2 adet domates 
 
2 diş sarımsak 
 
1 demet dereotu 
 
1 adet orta boy soğan 
 
Karabiber
 
Tuz 
 
1 limon suyu 
 
1 tatlı kaşığı sumak 
 
 
Önce pazıları sıcak suyun içine sokup çıkarıyoruz. Sıcak suda 5 dakika kadar mercimeği kaynatıyoruz. Maydanoz, dereotu, soğan, sumak, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırınız. Karışımı pazı yapraklarının üzerine alıp dolma şeklinde sarın. Domates ve sarımsakları rendeleyip bir su bardağı suda 5 dakika kadar kaynatın. Sosu tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine gezdirip 20 dakika kadar pişirin.
  
 |