Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Mercimekli Kulak Makarnası (Çankırı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mercimekli Kulak Makarnası (Çankırı)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115756
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2016
1,819 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

1 su bardağı mercimek
1 adet büyük boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Karabiber, tuz, yeterince sıvı yağ
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 tutam tuz
Yarım su bardağı ılık su
Sosu İçin:
Kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
Altı için:
3 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1,5 su bardağı sıcak et suyu

Hamuru için; bir kaba unu, tuzu koyup karıştırın ve unun ortasını açın. İçine yumurtayı koyup, karıştırın. Sonra ılık suyu ilave edip hamuru yoğurun ve üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
İçi için; mercimeğin üzerini geçecek kadar su ilave edip mercimeği haşlayın.
Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. İçine mercimeği ilave edip kavurmaya devam edin. İnce doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ilave edip, karıştırın.
Hamuru iki eşit parçaya bölün ve merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. İri kare parçalar olacak şekilde enlemesine ve boylamasına kesin.
Karelerin ortalarına mercimekli harçtan koyup karşılıklı olarak uçları birleştirin ve üçgen şekli verin. Hamurların bir ucunu kulak memesi gibi uzatın. Yağlanmış tepsiye mercimekli hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kızaran kulağın üzerine et suyunu dökün ve biraz daha fırınlayın. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra sarımsaklı yoğurdun üzerine dizin. Tereyağını eritip, içine kırmızı pul biberi koyun ve karıştırın. Hazırladığınız sosu üzerinde gezdirip servis yapın.







Mercimekli Kulak Makarnası (Çankırı) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Mercimekli Kulak Makarnası (Çankırı) 16,899 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort