Nermin Erkoyuncu
 
 
Yeşil mercimek 1 su bardağı
 
Kırmızıbiber ½ tatlı kaşığı
 
Un 2 su bardağı
 
Tuz 1 tatlı kaşığı
 
Yumurta 1 adet
 
Su 9 su bardağı
 
Yoğurt (süzme) 1 su bardağı
 
Tereyağı (erimiş) 5 yemek kaşığı
 
Sarımsak 2 diş 6 
 
Soğan 1 orta boy
 
 
Mercimeği yıka, haşla. Un, yumurta, tuz ve su ile hamur yoğur. İnce ince yuvarlayarak, çubuklar yap, minik minik kes, unla. Yağla soğanı pembeleştir, kırmızıbiberi, tuzu ve suyu ilave et. Süzülmüş mercimeği de ilave ederek kaynamaya bırak. Kaynayınca mantının ununu ele. Mantıları da koy, pişir. Sarımsakları tuzla döv, yoğurdu ve suyu ilave ederek ez. Mantıyı tabağa koy yoğurdu üzerine gezdir.
 
 
 
  
 |