Alaçatı Ot Festivali 2013
500 Gram Ebegümeci
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
1 Adet Kuru Soğan (İri)
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
2 Adet Kesme Şeker
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Mercimekleri ve bulguru ayrı ayrı sıcak suda yumuşayıp diri kalacak şekilde haşlayın. Soğanı diş diş doğrayın.Tencereyi orta ateşte kızdırın. Zeytinyağını koyun. Kızgın yağlı tencerede diş diş doğranmış soğanı karıştırarak kavurun. Bir kahve fincanı suda eritilmiş salçayı katıp karıştırdıktan sonra, ayıklanmış, yıkanmış kabaca doğranmış ebegümeci yapraklarını katıp karıştırın. Haşlanmış mercimekleri, bulguru, kesme şekeri, tuzu ve bir bardak sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın. Yemek kıvamını bulduğunda tencereyi ocaktan alın, tercihe göre sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Not: İsteğe göre tabaklara alınan yemek üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirebilirsiniz.
|