200 gram (2 çay bardağı) yeşil mercimek
 
200 gram (2 çay bardağı) bulgur
 
2 yumurta beyazı
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2-3 yemek kaşığı galeta unu
 
Cherry domates
 
Çarliston biber
 
 
Yeşil mercimeği yıkayın, kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. Sonra, üzerine çıkacak kadar temiz kaynar suya koyun, 10-15 dakika daha haşlayın. Bulguru da üzerine çıkacak kadar kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Mercimek ve bulguru karıştırın. Tuz, biber, az çırpılmış yumurta beyazları, 1 kaşık zeytinyağı ile karıştırın.
 
26 santimetre çapındaki bir tavayı kızdırın, 1 kaşık zeytinyağı koyun, üzerine galeta unu serpin. Mercimekli karışımı bastırarak tavaya koyun. Tek tarafı orta ateşte 6-7 dakika kadar pişirin. Çevirmek için servis tabağı, ikinci bir tava veya kesme tahtası kullanılabilir.
 
Arka yüzü için tavaya tekrar zeytinyağı ve galeta unu koyup böreği tavaya alın, 6-7 dakika daha, kızarana kadar pişirin. Cherry domates ve çarliston biber ile servis edin.
 
 
 
  
 |