| 
 
 
 | 
MERCİMEK YATAĞINDA TAVUK GÖĞSÜ | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57978 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010 
2,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk göğsü
 
1 dal adaçayı
 
1 çay kaşığı kırmızı mercimek
 
1 çorba kaşığı ince bulgur
 
1 dilim limon
 
1 havuç
 
1 sap yeşil soğan
 
1 tutam derotu
 
maydanoz
 
 
Kırmızı mercemeği ve rende havucu tencereye alın. Sıvıyağda soteleyin. Üzerine biraz su verip pişmeye bırakın. Pişmesine yakın bulguru, ince doğranmış soğanı ekleyin. Pişince servis tabağına alın. Diğer tarafta tavuk göğsünü teflon tavada birkaç yaprak ada çayı ile birlikte pişirin. Dilimleyerek mercimeğin üzerine alın. Limon maydanoz ve dereotu ile süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |