|
Kırmızı Mercimek Çorbası |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2440
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
13,402 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 litre et suyu veya su
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
1 adet havuç
1 baş soğan
Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce karıştırın. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave edin. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin. Piştiğinde süzgeçten geçirin ve yeniden tencereye koyup kaynatın. Servis yapmadan 15 dakika önce terbiyesini ilave edin.
ML® Kebapçı Usulü Mercimek Çorbası için tıklayın
|
Mercimek Çorbası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1169
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2006
3,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 bardak et suyu
1,5 bardak kırmızı mercimek
1 adet patates
2 baş soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yağ
1 yumurta sarısı
Tuz
Kırmızı biber
1 bardak süt
Mercimek ayıklanır, yıkanır, patates soyulup rendelenir.
Soğan çorba tenceresine rendelenir. Yağ ile pembeleştirilir. Un katılıp biraz daha kavrulur.
Et suyu ve hazırlanan mercimek, rendelenmiş patates katılıp, iyice pişinceye kadar kaynatılır. Tel süzgeçten kaşık yardımı ile geçirilir.
Yumurta sarısı ile süt çatalla çarpılır; çorba sofraya alınmadan 10 dakika önce çorbaya ilave edilip karıştırılır. Tuz atılır, ateş kapatılır.
Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not: Çorbalara terbiye üç şekilde katılır.
1) Yumurta sarısı-süt karışımı
2) Yumurta sarısı-limon suyu karışımı
3) Yumurta sarısı-limon suyu-un karışımı
ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 02.05.2020
|
|