| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mercanköşklü Kestane Çorbası | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92442 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013 
2,243 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gram kestane
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet büyük boy soğan
 
2 çorba kaşığı kuru mercanköşk
 
1 litre tavuk suyu
 
2 çorba kaşığı elma sirkesi
 
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
 
Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
 
8 dal taze mercanköşk
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kestaneleri keskin bir bıçak yardımıyla çizip ızgarada ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup, yarısını mutfak robotunda un haline getirin. Diğer yarısını ise iri taneler şeklinde ufalayın. Zeytinyağı ve margarini bir tencereye alıp kızdırın. İnce kıyılmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Sırasıyla kestane ve kuru mercanköşkü tencereye ekleyin. 2 dakika orta ısıda soteledikten sonra tavuk suyunu ekleyin. Bir taşım kaynayınca elma sirkesi, muskat, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kıvam alınca ocaktan kaldırın. Kaselere aktarın ve üzerine taze mercanköşk ekleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mercanköşklü Kestane Çorbası Tarifleri Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |