| 
 
| 
 
 
 | 
 
MERCAN DOLMASI | 
 
  | 
Mersiye Şükrani 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2010 
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53487 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2010 
2,682 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bir kilo mercan balığını iyice ayıklayıp temizleyiniz. Üzerine azıcık tuz ekerek bir yana bırakınız.
 
Birbuçuk kilo su içine dörder parçaya bölünmüş soğan, üst kabukları çıkarılmış 2 - 3 sarımsak atarak tencereyi ateşe koyunuz. Yarım kilo su kalana kadar kaynatın, içinden soğanları çıkarın, sarımsakları ise su ile astardan sıkarak süzün.
 
Öte yandan çok ince kıyılmış ve birbirine karıştırılmış soğan ile maydanozdan oluşan piyazı tuz ile iyice ovarak, sıkıp yıkayınız. Bu içle balıkların içlerini doldurunuz. İçi dolmuş balıkları bir tencereye istif ediniz. Önceden kaynatmış olduğunuz soğanlı suyu üstüne döküp balıklar pişene ve su az kalıncaya dek ateşte pişiriniz.
 
Tabağa alıp sofraya koyduğunuz zaman üstüne çiğ ve en iyisinden zeytinyağı ile karıştırılmış limon suyu geçirerek yiyiniz.
 
 
Not: Mercan yağsız ve kalınsa dolma yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MERCAN DOLMASI Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
 | 
 
 
 
 |