Malzeme :
300 gr. kokulu menekşe yaprağı,
3 bardak pudra şekeri,
200 gr. taze krema,
2 bardak su,
1 portakal,
1 adet vanilya.
Yapılışı:
1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr. menekşe yaprağını bir kaba koyun.
2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin.
3- 200 gr. menekşeyi bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün.
4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun.
5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin.
6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan menekşe yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın.
7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin.
8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun.
9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapıp rendelenmiş veya dövülmüş menekşeli şekerle süsleyin.
|