| 
 
| 
 
 
 | 
 
MENEKŞE ŞERBETİ | 
 
  | 
numune 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2010 
Mesajlar: 43 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55378 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2010 
2,639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Mevsiminde, sabahın erken saatinde, daha menekşeler güneş görmeden onları toplayınız. Çiçeğinin yapraklarını koparın, kabilse yapraklarının beyaz kısımlarını kesip atınız. Dövülmüş ve ince bir elekten geçirilmiş toz şekeriyle yaprağın mor yönlerini yoğura yoğura şekerin de menekşe rengini almasına çalışınız. Şeker mor renk alınca elekten geçiriniz. Şekerin menekşe yaprakları ile ovulmasından meydana gelen yaprakları ayırmak için şekeri elekten geçiriniz. Bu mor renk almış olan ince toz şekeri ağzı iyice kapalı şişelere koyunuz ve ağızlarını da iyice kapayınız. Gerektiği zaman bunu şerbet yapıp içiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MENEKŞE ŞERBETİ Tarifleri Ayran Tarifleri
 | 
 
 
 
 |