Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Enchilada Tarifleri
Fajita Tarifleri
Guacamole Tarifleri
Nacho Tarifleri
Quesadilla Tarifleri
Salsa Tarifleri
Taco Tarifleri
Tortilla Tarifleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye

nazlı29
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 20.12.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc31414
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
4,560 defa indirildi / yazdırıldı




750 g yağsız kuzu eti (tercihen buttan; bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış)
200 g kuru fasulye
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (ince doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra doğranmış)
750 g yeşil domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
35 cl. (1 1/2 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
2 çorba kaşığı tozşeker
1/2 tatlı kaşığı kimyon
1 hıyar (kabuğu soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış)
30 g çedar peyniri (iri rendelenmiş)

Fasulyeleri bir süzgece koyup, akar su altında çalkalayarak, bir tencereye boşaltın. Üstlerini 7,5 cm örtecek, kadar su ekleyip, suyun yüzeyine çıkan fasulyeler varsa alarak atın. Sonra tencerenin kapağını yarı yarıya kapatıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra fasulyeleri 2 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alın ve kapağını sıkıca kapatarak, bir kenarda en az 1 saat bekletin (ya da bu işlemler yerine, fasulyeleri, bir gece soğuk suda bekletin).
Bir tencereye ayçiçek yağını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın. Yağ ısınınca kuşbaşı etleri koyup, her yanları altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) sote edin. Soğanlar, tuz ve karabiberi ekleyip, sürekli karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Sarımsakları ekleyip, karışımı 1 dakika daha pişirin.
Fasulyeleri bir süzgeçte süzüp, tencereye ekleyin. Acı sivribiber parçaları ve domates parçalarının 1 /6'sını ayırıp, kalanları tencereye katarak, et (ya da tavuk) suyunu üstlerine boşaltın. Kimyonu ve tozşekeri serpip, 50 el (2 su bardağından biraz çok) su ekledikten sonra, ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatarak, karışımı 1,5 saat pişirin. Hıyar parçalarını ve kalan domates parçalarını serpiştirip, tencerenin üstünü açarak, yemeği 15 dakika pişirin (fasulyeler iyice yumuşamalıdırlar).
Tencereyi ateşten alıp, Meksika usulü etli kuru fasulyeyi bir kepçeyle 6 çukur tabağa bölüştürün ve üstlerini çedar peyniri rendesiyle süsleyerek, servis yapın.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında. ısıtılmış susamlı hamburger ekmekleri ve mısır salatasıyla.


ML® Kuru Çorbası için tıklayın

ML® Etli Kuru Fasulye için tıklayın







Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye Tarifleri Guacamole Tarifleri



(1 adet Meksika Usulü Etli Kuru Fasulye 72,088 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort