Malzeme:
2 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
5 adet taze soğan
3 adet sivri biber
2 diş sarımsak
Yarım domates
50 gram somon
50 gram kalamar
50 gram levrek
1 limon
Yarım demet taze kişniş
1 çorba kaşığı tane mısır
Bir tutam acı pul biber
tuz, taze karabiber
Yarım paket mısır cipsi
Taze soğan, kişniş ve sivri biberi ince ince doğrayın. Sarımsağı iri doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartın. Somonu ve levreği ufak parçalara ayırın. Kalamarı ince şeritler halinde kesin. Taze soğan, sivri biber ve sarımsağı zeytinyağında üç dakika kavurup domatesi ilave edin. Deniz ürünlerini de ekleyip 5-6 dakika kadar pişirin. Limon suyunu ilave edin. Tane mısır ve taze kişnişi de ekledikten sonra kırmızıbiber, tuz ve karabiberle tatlandırıp mısır cipsi ile servis yapın.
|