|
|
Mayonezli Barbunya |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106316
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015
1,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
8 adet barbunya
Yarım demet dereotu
Yeterince un
Tuz
Karabiber
Mayonez için:
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
1 çay kasığı hardal
Yeterince zeytinyağı
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Önce mayonez için yumurta sarısını mikser ile iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek, zeytinyağını yavas yavas ekleyin. Karısım yoğunlasmaya basladığında yarım limonun suyunu, 1 çay kasığı hardalı ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Barbunyaların iç organlarını çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın. Bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzün. Una bulayın. Tavaya zeytinyağını alın. Kızdıktan sonra balıkları arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için balıkları kağıt mutfak havlusunun üzerine alın. Yarım demet dereotunu ince ince kıyın. Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine dereotu serpin. Hazırladığınız mayonez ile birlikte servis yapın.
|
|
Mayonezli Barbunya Tarifleri Ahtapot Tarifleri
|
|