| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mayonezli Barbunya | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106316 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2015 
1,534 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
 
 
8 adet barbunya 
 
Yarım demet dereotu 
 
Yeterince un 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
Mayonez için: 
 
1 adet yumurta sarısı 
 
Yarım limonun suyu 
 
1 çay kasığı hardal 
 
Yeterince zeytinyağı 
 
Tuz 
 
Kızartmak için: 
 
Sıvı yağ 
 
 
Önce mayonez için yumurta sarısını mikser ile iyice çırpın. Çırpmaya devam ederek, zeytinyağını yavas yavas ekleyin. Karısım yoğunlasmaya basladığında yarım limonun suyunu, 1 çay kasığı hardalı ve tuzu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Barbunyaların iç organlarını çıkarın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını kazıyın. Bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzün. Una bulayın. Tavaya zeytinyağını alın. Kızdıktan sonra balıkları arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için balıkları kağıt mutfak havlusunun üzerine alın. Yarım demet dereotunu ince ince kıyın. Servis tabağına aldığınız balıkların üzerine dereotu serpin. Hazırladığınız mayonez ile birlikte servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mayonezli Barbunya Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |