| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mayonezin Saklanması | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97301 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2014 
1,699 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1-Kesinlikle dondurularak saklanmaz.
 
2-Hazırlanmış mayonez +4 °C de buzdolabında derin plastik veya cam bir kapta saklanmalıdı.
 
3-Hazır mayonez ise ambalajı açıldıktan sonra yine aynı şekilde +4, 6 °C de buzdolabında saklanmalıdır.
 
4-Mayonez açıkta saklanabilir; üzeri kabuk bağlar, böylece mikroorganizma üremesi engellenir.
 
5- Üzeri kabuk bağlamaması için streç film veya ince naylon ile sıfır kapatılmalıdır. Eğer arada hava kabarcığı kalırsa mikroorganizma üremesine neden olur.
 
6-Havayla teması kesecek kadar su konularak saklanabilir.
 
7-Kullanılacağı zaman üzerinden çukur oluşturacak şekilde alınmamalıdır, kaşıkla sıyırarak düzgün bir yüzey kalacak şekilde alınmalıdır. Çukur oluşturularak alınırsa, o bölgeye yağ toplanabilir ve homojen emilsiyon dengesi bozularak mayonezin bozulmasına neden olur.
 
8-Taze yumurtayla hazırlanmış iyi bir mayonez ancak yukarıdaki koşullarda 3-5 gün saklanabilir.
 
9- Mayonnaise sauce türeyenleri; içine konulan malzemelerin bekleyebilme özelliğine göre bazıları 1 gün bekleyebilir. Genellikle türetildikten sonra hemen kullanılması önerililir. İçinde soğan gibi koku yapan katkılar bekledikçe daha çabuk bozulmaya neden olur.
 
10- Hazır satılan ticari mayonez ve türeyenlerinin bekleme koşulları ambalaj üzerinde belirtilmiştir. Bu koşullar doğrultusunda çok daha uzun süre bekleyebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mayonezin Saklanması Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
 | 
 
 
 
 |