| 
 
| 
 
 
 | 
 
MAYONEZ SOSLU KALAMAR | 
 
  | 
Oya'nın tarifi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2009 
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35590 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2009 
2,847 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
500 gram dilimlenmiş kalamar
 
Yeterince su
 
3 dal maydanoz
 
1 diş sarımsak
 
2 adet yumurta
 
Galeta unu
 
1 su bardağı mayonez
 
1 kahve fincanı ince kıyılmış kapari
 
1 çorba kaşığı dereotu
 
Kızartmak için: Sıvıyağ
 
 
Dilimlenmiş kalamarları yeterince su, maydanoz ve sarımsak ilavesiyle yumuşayana dek pişirin. Suyunu süzdükten sonra önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak, kızgın sıvıyağda kızartın, Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine bekletin. Sos için; 1 su bardağı mayonezi, 1 kahve fincanı ince kıyılmış kapariyi ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Yağı süzülmüş kalamarların üzerine dökerek ya da yanında servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
MAYONEZ SOSLU KALAMAR Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |