| 
 
| 
 
 
 | 
 
Maydanozlu Palamut | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62058 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011 
3,824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
10-12 adet takoz palamut dilimi
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 demet maydanoz
 
Sos için;
 
4 yemek kaşığı mayonez
 
2 yemek kaşığı ketçap
 
1 adet limonun suyu
 
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Palamut dilimlerini kızartın. Tuz ve karabiberi serpin. Maydanozu ayıklayıp incecik doğrayın. Palamutların her tarafını maydanoza bulayıp bir kenarda bekletin.
 
Sosu hazırlamak için; mayonez ve ketçabı derin bir kaba koyup çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla  iyice çırpın. Limon suyu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi de katın. Çırpmaya devam ederek malzemeleri karıştırın. Maydanoza bulanmış palamut dilimlerini yanında sosu ile servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Maydanozlu Palamut Tarifleri Balıklar
 | 
 
 
 
 |