| 
 
 
 | 
Maydanozlu Kesecikler | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158388 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2021 
337 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
6 adet yufka
 
250 gram beyaz peynir
 
Yarım demet maydanoz
 
1 çay bardağı su
 
1 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Maydanoz sapı
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle bir kasede rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıyılmış yarım demet maydanozu karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin. Su ve sıvı yağı karıştırın. Bu karışımdan birkaç kaşık yufkanın üzerine sürün. Üzerine bir yufka daha serin. Yuvarlak bir kalıp veya bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar çıkarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Ortalarına peynirli karışımdan koyun. Kese şekli verecek şekilde kenarlarını büzdürün. Maydanoz saplarıyla bağlayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |