Malzemesi:
 
100 gr. yoğurt
 
2 yumurta sarısı
 
Tuz,
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
Yağlamak için margarin,
 
4 yumurta
 
Süslemek için:
 
4 salata yaprağı
 
2 adet domates
 
 
Hazırlanışı:
 
Yoğurt ve yumurta sarılarını iyice karıştırın. Tuz ekin. Dereotu ve maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Yoğurtlu karışıma ilave edin. Küçük kaseleri yağlayın. Yumurtaları tek tek çırpın ve her kaseye bir yumurta koyun. Kapları içinde kaynar su bulunan bir tepsiye oturtup, ben mari usulü ile 10 dakika pişirin. Bu arada salata yaprakları ve domatesleri yıkayın. Kalıpları sudan çıkartıp, keskin bir bıçak ile yumurtaları kapların kenarlarından kurtarın. Küçük tabaklara alıp salata yaprakları ve domates ile süsleyin.
  
 |