Malzemeler:
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için:
 
Yarım kg ıspanak
 
1 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
1 adet yumurta
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Yapılışı:
 
Çukur bir kaba yumurta, yoğurt ve sıvı yağ konur, iyice karıştırılır. Üzerine bir avuç unla karıştırılmış kabartma tozu, tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un katılır, yoğrulur. Yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada iç hazırlanır. Yıkanmış ıspanaklar doğranır, bir tencereye aktarılır. Üzerine sıvı yağ ve tuz katılır, karştırılır. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirilir. Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır, unlu zeminde oval olarak açılır. Soğuyan  içe 1 adet yumurta kırılır, karıştırılır Uzunlamasına ıspanaklı iç konur, Kenarları kayık gibi bükülür. Üzerine yumurta sürülür, yağlı tepsiye konur 190 derce fırında pişirilir.
  
 |