3 su bardağı (300 g) un
1,5 su bardağı (250 ml) ılık süt
1 paket Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
3 yumurta
Yarım çay bardağı (30 g) Pakmaya Pudra Şekeri
Yarım çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
1 kahve fincanı Pakmaya Bitter Parça Çikolata
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı file badem
Unu karıştırma kabına eleyin, Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayasını ve ılık sütü ekleyip karıştırın. Oda ısısında, 15 dakika mayalandırın.
Yumurtaları mikserle köpük köpük olana dek çırpın. Pakmaya Pudra Şekeri ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Sırasıyla sıvı yağı, mayalı karışımı, kuru üzüm ve file bademi ilave edin.
Spatula ile tüm malzemeyi birbirine yedirin.
Hazırlamış olduğunuz kek karışımını ortası delikli yuvarlak (yağlanmış) bir kek kalıbına dökün.
Yarım saat oda ısısında bekletin.
Pakmaya Bitter Parça Çikolataları üzerine serpin. Şiş çubukla dibine çökmesine izin vermeden hafifçe karıştırın.
175 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin.
|