| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Buğday unu 1 Kg.
 Yoğurt 1 Su bardağı
 Sıvı yağ 1 Çay bardağı
 Toz şeker 2 Su bardağı
 Yumurta 2 Adet
 Maya 1/2 Kibrit kutusu
 Ceviz içi 2 Su bardağı
 
 Yoğurt, sıvı yağ, şeker ve yumurta karıştırılır. Şeker iyice eritilir. İçine buğday unu ve erimiş maya konularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Ağzı kapatılarak mayası gelene kadar bekletilir. Mayalanınca zuvalalara ayrılır. Yufkalar açılır. İçlerine dövülmüş ceviz içi serpilir. Yuvarlanır. Bıçakla enine 5-6 cm. uzunluğunda kesilerek parçalara ayrılır. Yağlanmış tepsiye döşenir. Üstüne yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.
 
 
  
 
 |