| 
 
| 
 
 
 | 
 
Mayalı Arnavut Böreği | 
 
  | 
güvercin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.01.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104646 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2015 
2,449 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket margarin
 
1.5 su bardağı su
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 silme tatlı kaşığı tuz
 
4- 5 bardak un
 
3 adet patates (içi için)
 
 
Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
 
Hamuru 20 dakika dinlendirin ve 6 eşit parçaya bölün
 
Üzerini örtüp 15 dakika daha dinlendirin
 
Sonra hamurları büyük boy servis tabağından daha büyük bir şekilde açın
 
Aralarına yarı eritilmiş sana yağı sürerek üçerli gruplar halinde üst üste koyun. Yani iki adet üçlü grubumuz olacak.
 
Her üçlü grubu da zarf şeklinde katlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin.
 
Sonra ilk katladığınız hamur grubunu dolaptan çıkarıp büyük boy fırın tepsinize göre açın.
 
Ortasına istediğiniz harcı serin.
 
Diğer hamuru da açıp, iç malzemesinin üzerine serin.
 
Böreğimizi küçük dilimler olacak şekilde dilimleyin.
 
Üzerine yine yağı sürüp tepsi mayası gelene kadar bekletin.
 
180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Mayalı Arnavut Böreği Tarifleri Arnavut Yemekleri
 | 
 
 
 
 |