| 
 
 
 | 
MAYALANDIRMA NASIL OLMALIDIR ? | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58226 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010 
1,657 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mayalandırma gerek çöreklerde gerek mayalı keklerde olsun çok dikkat ister. Mayalanan mahallin ılık olması lâzımdır ve mayalama için ilk maya tutulurken süt veya suyun insan vücudu hararetinde 37 derece olması lâzımdır. Esasen mayalanıp mayalanmadığını anlamak için koyduğunuz hamur iki misli maya ile kabarması lâzımdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |