| 
 
| 
 
 
 | 
 
Marula Levrek Sarma | 
 
  | 
TozPembe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.04.2015 
Mesajlar: 27 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106423 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2015 
1,827 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet levrek
 
Yarım su bardağı az haşlanmış pirinç
 
Yarım demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
1 yemek kaşığı margarin
 
1 adet kuru soğan
 
1adet limon kabuğu rendesi
 
1 adet portakal kabuğu rendesi
 
8 adet marul yaprağı
 
Su
 
Tuz
 
Yarım demet taze soğan
 
 
Levreği temizleyip ince doğrayın ve kenara alın. Pirinci bir kaba alıp, üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu, doğranmış taze ve kuru soğanı ekleyin. Rendelenmiş limon ve portakal kabuğu ile levreği pirince katın. Karışıma tuz ilave edin. Marul yapraklarını kaynar suya batırıp çıkarın. Düz bir zemine yayıp, içlerine hazırladığınız harçtan koyarak sarın. Tencerenin dibine ters olarak bir tabak koyup (sarmaların doğrudan suyla temasını önlemek için) üzerine sarmaları yerleştirin. Tencereye yarım su bardağı sıcak su ve sanayağını ekleyip ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Marula Levrek Sarma Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |