Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Marul Dolması (Fransa) (1 adet - 60,285 defa bakıldı)

Marul Dolması (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Marul Dolması (Fransa)

Hafize Eray
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc32439
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2008
2,250 defa indirildi / yazdırıldı




12 iri marul yaprağı
1 hıyar (kabuğu soyulup, boylamasına 2'ye kesilerek, çekirdekleri temizlenmiş ve ince uzun şeritler halinde kesilmiş)
1 tatlı kaşığı soya sosu
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış)
500 g kabak (kazınıp, çok ince şeritler halinde kesilmiş)
8 taze soğan (yeşil bölümleri kesilip atıldıktan sonra, beyaz bölümleri verevine ince doğranmış)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
150 g taze iç bezelye (1 dakika kaynar suda haşlanmış)

Hıyar şeritlerini çukur bir tabağa koyup, soya sosuyla (ya da şoyuyla) karıştırarak, bir kenara bırakın. Büyük bir tencerenin dibine marul yapraklarını döşeyip, üstüne tavuk (ya da sebze) suyunun yarısını boşaltın. Üstünü bir alüminyum folyoyla örtüp, tencereyi kapağını kapatarak orta ateşe oturtun ve karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, marul yapraklarını gevşe-yinceye kadar (yaklaşık 7 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, yaprakları kâğıt mutfak havlusu arasında hafif hafif bastırarak kurulayın (pişirme suyunu atın).
Tabaktaki hıyar şeritlerini avucunuzun içinde sıkarak, sularını süzdürün. Çiçekyağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca havuç şeritlerini koyup, sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Kabak şeritleri, hıyar şeritleri, taze soğan parçaları ve sarımsakları koyup, tuz ve karabiberi serptikten sonra, sürekli karıştırarak, 5 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, sebze karışımını bir salata kâsesine aktararak, bezelyeler ile kalan çiçekyağını katın ve iyice karıştırın.
Marul yapraklarının kalın kök bölümlerini V biçiminde kesip atın. Üstlerine kâsedeki harcı kaşıkla bölüştürüp, alttaki çerçevede gösterildiği gibi sarın.
Kalan tavuk (ya da sebze) suyunu, bir tencereye boşaltın. Dolmaları kök yerleri alta gelecek biçimde içine yerleştirip, tencerenin kapağını kapatarak, kısık ateşe oturtun ve dolmaları 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, dolmaları delikli spatulayla bir servis tabağına çıkararak, servis yapın.

Not1: HARCIN KOYULMASI. Yaprağın kök bölümünde, 3 cm kadar boşluk bırakarak, bir kaşık harç koyun. Bu 3 cm'lik bölümü harcın üstüne kapatıp, iki yandaki uçları kapattığınız bölümün üstüne katlayın.
Not2: DOLMALARIN SARILMASI. Harcı kapattığınız bölümü, iki yandaki katlı uçların açılmamasına dikkat ederek, yaprak bitene kadar sarın, işlemleri kalan yapraklar ve kalan harçla yineleyin.






Marul Dolması (Fransa) Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Marul Dolması (Fransa) 60,285 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort