|
|
MARMELATLI DİLBER TATLISI |
|
ziram
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2010
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc55718
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2010
2,437 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sahrap Soysal
Hamur için;
3 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı karbonat
1/2 su bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Hamuru açmak için;
1 su bardağı nişasta
İç harcı için;
1 su bardağı marmelat (portakal, kayısı olabilir)
Üzeri için;
150 gr eritilmiş bitkisel margarin (sıcak olacak)
2 su bardağı pudra şekeri
Hamur için yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabına koyup karıştırın. Unu azar azar ekleyip yoğurarak pütürsüz ve kulak memesi yumuşaklığında, hafif ele yapışan kıvamda bir hamur hazırlayın.
Hamuru uzatıp bilek kalınlığına getirdikten sonra keskin bir bıçakla 18 eşit parçaya, bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp 60 dakika oda sıcaklığında bekletin.
Kıvama gelen hamurların her birini hafif nişasta serpilmiş tezgahın üzerine koyun. Merdane yardımıyla hamur parçalarını yarım santim kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. (yaklaşık A4 kağıdı boyutu)
Cevizli marmelatı fırçayla hamurun her tarafına dağıtın. Sonra da uzun kenarlarından başlayıp rulo yapın. Keskin bir bıçakla 4-5 cm eninde dilimleyin. Kalan tüm hamurları aynı şekilde hazırlayıp üzerine eritilmiş sıcak yağı fırçayla bolca sürün.
Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız hamurları tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.Tatlıyı 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzeri sarı - kahverengi oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirip çıkarın. Henüz sıcak haldeyken üzerine pudra şekerini bolca serpip ılınınca servise sunun.
|
|
MARMELATLI DİLBER TATLISI Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|