6 adet sakız kabağı
70 gr İçim Tereyağı
Marinasyon için:
80 ml zeytinyağı
1 çorba kaşığı balzamik sirke
1 adet limon
2 diş sarımsak, püre haline getirilmiş
15 gr maydanoz, doğranmış
1 adet acı biber, doğranmış
1 adet domates, doğranmış
Pişirme tepsisine yağlı kağıt serin. Halka halka doğradığınız kabakları tepsiye yerleştirin. Fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Bu sırada marine için sosunu hazırlayın. Kapaklı bir kavanozun içine sirke, limon suyu, limon kabuğu rendesi, domates, acı biber ve sarımsağı ekleyip çalkalayarak karıştırın, maydanozları ekleyip tekrar karıştırın. Bir kenarda bekletin.
Tavada İçim Tereyağını kızdırın. Kabakları önceden ısıtılmış yağda altın rengi alana kadar birkaç dakika kızartın. Renkleri çok çabuk dönebileceğinden kızartırken dikkatli olun. Kağıt havlu yardımıyla fazla yağlarını alın ve tuz-karabiber ile tatlandırın. Üzerlerine marine sostan dökün ve buzdolabında gece boyunca bekletin. Servis etmeden 30 dakika önce çıkarın. Ekmek eşliğinde servis edin.
|