1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 çorba kaşığı limon pasta
 
1/2 çay kaşığı balık sosu
 
2 diş ezilmiş sarımsak
 
650 gr tavuk but fileto
 
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
 
1/2 çay kaşığı pudra şekeri
 
2 adet soğan
 
2 adet rendelenmiş havuç
 
1 adet salatalık
 
1 yemek kaşığı mayonez
 
20 gr. tereyağı
 
Dilimlenmiş ekmek
 
 
Bir tabak içinde limon suyu, limon, balık sosu ve sarımsak ve karabiber serpin karıştırın, iyice çırpın ve sonra tavuğu ekleyin 10 dakika buzdolabında bekletin.
 
Bu arada, başka bir kapta sirke, şeker, Havuç ve salatalığı karışıtırın.
 
Önceden ısıtılmış tavada ortalama 10-12 dakika tavuğu pişirin. Piştikten sonra 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
 
2 dakika kadar ekmekleri ısıtın. Üzerine tereyağı sürün.
 
Bir kapta mayonez, limon kabuklu ve suyu birleştirin. Yağ sürdüğümüz ekmeğin üzerine bu sosu sürün ve ardından marine edilmiş tavuk ve havuçlu karışımı sandiviçin arasına yerleştirin.
 
 
 
  
 |