| 
 
| 
 
 
 | 
 
Marine Palamut | 
 
  | 
Oruç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2006 
Mesajlar: 46 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6871 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006 
2,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 palamutun kılçıksız filetosu
 
1 yemek kaşığı tam öğütülmemiş karabiber
 
Yarım yemek kaşığı tuz
 
3 limonun suyu
 
 
Palamutu alırken iki fileto halinde kestirin. Yıkayın ve suyunu süzdürün. Kılçıksız filetoyu kağıt mutfak peçetesi ile kurulayın. Bir tabağa balık filetosunu koyun. Iki tarafını da tuzlayın. Başka bir tabağa biberleri yayın. Tuzlanmış balığı elinizle bastırarak biber parçalarının saplanmasını, yapışmasını sağlayın. Ağzı kapaklı çukurca bir cam kaba balığı yerleştirin. Üzerini örtene kadar limon suyunu dökün. Buzdolabına kaldırıp 4 gün bekletin. Servis yapmadan önce ince uçlu keskin bir bıçakla derisini soyun. Dilimleyerek sofraya getirin. Balığı dilimleyip üzerine biraz zeytinyağı serpip yanında kırmızı soğanla da servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Marine Palamut Tarifleri Ahtapot Tarifleri
 | 
 
 
 
 |