| 
 
| 
 
 
 | 
 
Margarinli Cevizli Baklava | 
 
  | 
aymelek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133176 
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018 
4,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur İçin
 
Yarım kg un
 
3 adet yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tutam tuz
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
Yufkaları açmak için:
 
1 kase nişasta
 
İçi için:
 
1 paket margarin
 
Yarım kg. ceviz
 
Üzeri için:
 
1 paket margarin
 
7 su bardağı toz şeker
 
8 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Öncelikle,7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkın. Yarım kg. un,3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp üzerine nişasta serpip oklava ile açın. İçine koymak için bir paket margarini eritin. Bir tepsinin içine ilk yufkayı serin. Üzerine erittiğiniz margarinden bir miktar serpin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı şekilde yine yağ serpin. Üçüncü yufkayı da aynı işlemi uyguladıktan sonra dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin.3 yufkayı bu şekilde bitirin. daha sonra baklavayı uzunlamasına kesin.Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin. Diğer 1 paket margarinide eritip, baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30dk. kızartın. Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırladığınız soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Margarinli Cevizli Baklava Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |