Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Manyas Kelle Peyniri (Balıkesir)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Manyas Kelle Peyniri (Balıkesir)

nazar boncuğu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.01.2020
Mesajlar: 33
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc148251
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2020
490 defa indirildi / yazdırıldı




Hüsne Demirel - Hangül Karakuş

Süt bir tencereye alınır ve ocağın altı açılır.
Ilıyan süte peynir mayası damlatıldıktan sonra yarım saat beklenir.
Pelteleşerek teleme haline gelecektir.
Telemelerden yuvarlak topaklar alınarak bir tülbende konur ve süzdürülür.
Suyu süzülen ve sıkışan peynir aşağı yukarı bir kafa büyüklüğündedir ve kelle adı buradan gelir.
Kelleler tuzlu sudan oluşan salamuraya konur ve 1-2 hafta bekletilir.

Not: Günümüzde ise bu peynir çeşitleri şehirde yaşayan halk tarafından nadiren yapılmaktadır. Peynir yapmak için gerekli koşulların günümüz ev koşullarında olmaması ve epeyce zahmetli olması nedeniyle şehirde yaşayan halk peynirlerini genellikle dışarıdan marketlerden, köylü pazarlarından hazır olarak satın almaktadırlar. Köylerde yaşayan hemen hemen herkes kendi peynirini kendisi yapmaktadır.






Manyas Kelle Peyniri (Balıkesir) Tarifleri Marmara Yemekleri



(1 adet Manyas Kelle Peyniri (Balıkesir) 2,401 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort